circulaire werkkleding

De Nederlandse werkkledingindustrie gaat circulair!

Werkkledingproducenten zoals Tricorp, HAVEP en Uniform Brands en wederverkoper voor beroepskleding Henny van Ommeren en een beperkt aantal andere wederverkopers slaan met textielketenregisseur Dutch Awearness de handen ineen voor een geheel nieuw samenwerkingsverband: The Dutch Circular Workwear Association.

De doelstelling van The Dutch Circular Workwear Association is om gezamenlijk met alle leden (producenten en wederverkopers van werkkleding) die bij de coöperatie zijn aangesloten een grote stap te maken richting het produceren en aanbieden van herbruikbare kleding naar de eindgebruikers. Waar anderen slechts praten over duurzaamheid, zet The Dutch Circular Workwear Association belangrijke stappen in de praktijk. De target van de coöperatie is namelijk om binnen nu en vier jaar 40% van hun complete werkkledingpakket circulair aan te bieden, met het label DA Inside. Daarnaast wil de coöperatie gaan investeren in nieuwe innovaties, waaronder recycleprocessen, en productie weer terugbrengen naar Nederland en Europa om daarmee de grondstoffen te zekeren, de milieu impact te verlagen en een boost te geven aan de economie, waardoor er banen binnen Europa kunnen worden gecreëerd.

Naast deze unieke samenwerking lanceert Dutch Awearness samen met Vive Innovation een nieuwe textielinnovatie: Cliff. Cliff is een kunststofproduct gemaakt van oude, conventionele werkkleding (niet gemaakt van de 100% recyclebare Infinity stoffen) en gebruikt plastic. Hiervan worden circulaire kunststofproducten gemaakt, waaronder meubilair en kantoorartikelen.

Heeft u vragen of wilt u gewoon meer weten over de circulaire werkkleding en de Cliff producten neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag naar u toe om u de kleding te tonen en uiteraard bent u uitgenodigd om het bij ons te komen bekijken.

DCWA

ATLASnew.jpgGrisport.jpgHaVeP.jpgHelly-Hansen.jpgMicrogard.jpgSIOEN.jpgVan_Heurck.jpgemma.jpgfristads.jpgmascot.jpgportwest.jpgtexowear.jpgtricorp.jpg

ATTENTIE! Deze site maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u de browserinstellingen niet wijzigt, gaat u ermee akkoord.

Ik begrijp het